Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Девин

Хотели в ДевинГрад Девин e разположен в широка котловина на 698 м. надморска височина сред планинските възвишения на Западните Родопи. Курортът се намира на 198 км от столицата София и на 90 км. южно от Пловдив. На 45 км от Девин е разположен и град Смолян. В този район можете да посетите и да видите уникални творения на природата - ждрела, пещери, скални образувания, защитени местности и природни резервати с местни растителни и животински видове. Само на 36 км от Девин се намира световно известният курорт Пампорово.

Природните феномени са много - "Триградското ждрело", пещерите "Дяволското гърло" и "Ягодинската пещера". Това са истински чудеса на природата, и места със спиращи дъха гледки, на които всеки гост на града може да се наслади. Триградско - Ягодинския район е карстов и има няколко непригодени за посещения пещери - "Харамийска", "Орфеева дупка", "Кестенска пещера".

Климатът в региона е изключително мек и благоприятен. Лечебният климат, разнообразният релеф и зелените ливади изпъстрени с красиви цветя и билки и минералните извори, превръщат Девин в притегателно място за туристи от цял свят. Условията в курорта са идеални за лечение на сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат, разстройства на централната нервна система. Девин разполага с модерни хотели, минерални басейни и балнеоложки центрове. Температурата на водата в минералните извори варира от от +16 С до +72 С. Има много голям избор от SPA-центрове, които предлагат широка гама от различни козметични и терапевтични процедури. Не е удивително, че именно тук туристи от чужбина идват да подобрят здравето си и да се запознаят с богатата история на Балканския полуостров.


Орфей
Виж повече
Персенк
Виж повече
Исмена
Виж повече
Спа Хотел Девин
Виж повече