Хотели в Бургас

Бургас

Хотели в Бургас

Бургас е четвъртият по големина град в България. Разположен е в Югоизточна България, на брега на Бургаския залив. Поради благоприятното си геостратегическо местоположение и изградената инфраструктура, градът е основен транспортен и икономически център. В Бургас се намира най-голямото товарно пристанище в страната и най-голямата в Юго-източна Европа нефтена рафинерия. Наред с това, градът разполага със собствено международно летище, което е второто по натовареност в страната. Силно развити са транспортът, тежката и лека промишленост и не на последно място – туризмът.

Открити са доказателства за наличие на живот в региона, датиращи още от праисторическо време, a също така останки от тракийски селища. Счита се, че градът е наследник на римския град Деултум, а за богатото му историческо развитие свидетелстват още и много археологически находки от римската, византийската, гръцката и османската култура. В околностите на града се намира най-големият комплекс от крайморски езера. Това са Бургаско, Мандренско, Атанасовско и Поморийско Езеро, характеризиращи се с уникално биологично разнообразие. Тук любителите на силните усещания могат да практикуват водни спортове, парапланеризъм или скално катерене, а басейните с лечебна кал и луга в Атанасовското езеро са добре познати с лечебното си действие, както на жителите на града, така и на посетителите му. Гостите на морския град могат да разгледат музеите (исторически, археологически, природонаучен, етнографски), както и да посетят някое от представленията в драматичния театър, операта или концертната зала. Големият избор от хотели в Бургас ще задоволи разнообразните предпочитания на неговите гости.

Емблематични за Бургас са морската градина с казиното, от което се разкрива прелестта на целия Бургаски залив, а строеният преди близо 50 години мостик продължава и днес да е един от символите на града. Освен традиционно развитият летен ваканционен туризъм, в последните години голямо развитие се наблюдава и в културния и фестивален туризъм. Градът е домакин на много фестивали, сред които Международен Фолклорен фестивал, Флора Бургас, Фестивал на пясъчните фигури и др. Безспорно най-мащабното събитие, получило международно признание, това е фестивалът Spirit of Burgas, на чиято сцена намират изява много световноизвестни изпълнители.

Бон Тур


 
ПОПУЛЯРНИ ДЕСТИНАЦИИ: Къде искате да пътувате или почивате?
 
Доминикана
Индонезия
Малдиви