Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Варна

Хотели ВарнаГрад Варна е разположен  бреговете  на Черно море и край Варненското езеро. Той е най-големият по площ и население(близо 400 000 души) град в северна България.

Летище Варна обслужва международни полети от 35 страни и 101 града. Тук се пресичат още морският транспорт с най –голямата морска гара в страната,която да обслужва нуждите на пристанището,  железопътният транспорт осигуряващ международни  ж.п. връзки и сухопътен транспорт с ключови пътни артерии.

Живописните брегове, красива природа, богато културно наследство, мек климат, балнео или бизнес привличат посетителите на града през цялата година.

Средната температура през зимните месеци е между 5 и 10 градуса. През летните месеци температурите варират от 25 до 35 градуса, като най – приятните месеци за плажен отдих са юни-август, когато  почиващите могат да се насладят и на морската вода( температура около 23-27градуса). Общата дължина на плажните ивици, разположени по бреговете на града и неговите курорти с обща дължина около 30км.

Гостите на града са впечатлени от величието на Катедралата "Св. Успение Богородично". Тук се намират и някои от стоте национални туристически обекта – Военноисторическият музей с впечатляваща експозиция. Величественият археологически музей разположен в сърцето на града, в който се крие находка със световно културно значение. Варненският некропол е най старото обработено злато в света, открито край Варна. Оставено в наследство на града от най-старата европейска цивилизация живяла по времето на каменно медната епоха (халхолит).

Можем да наречем приморският парк на Варна една от най-големите и атракции. Той се явява неин символ и е обявена за експонат на парковото изкуство. Освен прекрасната природа и блясъка на варненският залив можете да видите алеята на славата на българските възрожденци. Делфинариумът, който десетилетия наред радва гостите на града с представленията си, недалеч от него е разположена зоо градина. В сграда архитектурен паметник се помещава варненският аквариум. За желаещите да се доближат до звездите на разположение е астрономическата обсерватория.

Градът предлага безброй възможности и места за настаняване. Хотели, мотели, бунгала, апартаменти, очакват с нетърпение гости през цялата година. Местоположението на града, природните и антропогенни ресурси и архитектурните творения го превръщат в един от най – значими курортни центрове в Европа. Културно-историческото наследство е безценен дар в развитието на туризма във Варна.


Аква
Виж повече
Голдън Тюлип
Виж повече
Дивеста
Виж повече
Капитол
Виж повече
Модус
Виж повече
Панорама Варна
Виж повече
Черно море
Виж повече
Вентура
Виж повече
Класик
Виж повече
Одесос
Виж повече
Реверанс
Виж повече
Сплендид
Виж повече
Орбита
Виж повече
Перфект
Виж повече
Сити Марк
Виж повече