Хотели Варна

Варна

Хотели ВарнаГрад Варна е разположен  бреговете  на Черно море и край Варненското езеро. Той е най-големият по площ и население(близо 400 000 души) град в северна България.

Летище Варна обслужва международни полети от 35 страни и 101 града. Тук се пресичат още морският транспорт с най –голямата морска гара в страната,която да обслужва нуждите на пристанището,  железопътният транспорт осигуряващ международни  ж.п. връзки и сухопътен транспорт с ключови пътни артерии.

Живописните брегове, красива природа, богато културно наследство, мек климат, балнео или бизнес привличат посетителите на града през цялата година.

Средната температура през зимните месеци е между 5 и 10 градуса. През летните месеци температурите варират от 25 до 35 градуса, като най – приятните месеци за плажен отдих са юни-август, когато  почиващите могат да се насладят и на морската вода( температура около 23-27градуса). Общата дължина на плажните ивици, разположени по бреговете на града и неговите курорти с обща дължина около 30км.

Гостите на града са впечатлени от величието на Катедралата "Св. Успение Богородично". Тук се намират и някои от стоте национални туристически обекта – Военноисторическият музей с впечатляваща експозиция. Величественият археологически музей разположен в сърцето на града, в който се крие находка със световно културно значение. Варненският некропол е най старото обработено злато в света, открито край Варна. Оставено в наследство на града от най-старата европейска цивилизация живяла по времето на каменно медната епоха (халхолит).

Можем да наречем приморският парк на Варна една от най-големите и атракции. Той се явява неин символ и е обявена за експонат на парковото изкуство. Освен прекрасната природа и блясъка на варненският залив можете да видите алеята на славата на българските възрожденци. Делфинариумът, който десетилетия наред радва гостите на града с представленията си, недалеч от него е разположена зоо градина. В сграда архитектурен паметник се помещава варненският аквариум. За желаещите да се доближат до звездите на разположение е астрономическата обсерватория.

Градът предлага безброй възможности и места за настаняване. Хотели, мотели, бунгала, апартаменти, очакват с нетърпение гости през цялата година. Местоположението на града, природните и антропогенни ресурси и архитектурните творения го превръщат в един от най – значими курортни центрове в Европа. Културно-историческото наследство е безценен дар в развитието на туризма във Варна.

Бон Тур


 
ПОПУЛЯРНИ ДЕСТИНАЦИИ: Къде искате да пътувате или почивате?
 
Доминикана
Индонезия
Малдиви