Хотели в Албена 2018

Албена

Хотели в АлбенаКурортен комплекс Албена се намира на Северното българско черноморие. Разположен е на 30км от град Варна. Местността е позната още по времето на траките. Уникалната природа и приятният климат са били атрактивни и за римляните през I-II век,когато се създава селището Гераниум, което в превод  означава здраве. Тази местност се отличава с уникална природа,богата растителност,  широка пясъчна ивица и равен бряг. Благодарение на това, стотици години по-късно, а именно през 1969 година е създаден курорта Албена. От тогава над осем милиона туристи са посетили комплекса.

Това райско кътче е едно от малкото, които остават незасегнати от строителната експанзия по българското черноморие. Притежава наградата "Син Флаг" - за чистота на морето и прилежащата територия. През 2008 година е избран за "най-добър морски курорт". Благодарение на съседството с природен резерват “Балтата“, въздухът на това място е изключително чист. Хотелите в Албена разполага с над 15 000 легла, разпределени в 42 комплекса, четири вилни селища и един къмпинг, конна база, тенис кортове, игрище за хокей, футболни игрища, богата гама от съоръжения за водни спортове и мултифункционална спортна зала. Всяка година в курорта се организират спортни прояви и първенства. В Албена беше открит и най-модерният Аквапарк в Европа. Освен за любителите на спорта, курортът е изключително подходящ за семеен отдих. Предлага на туристите спокойствие, интересна анимация за малки и големи, разнообразна и вкусна храна, има изградени детски площадки.

Уникално за Албена е отглеждането на екологично чиста храна, чието качество се контролира в специални лаборатории. Летуващите могат да се възползват от голямо разнообразие на лечебни и профилактични програми, различни процедури и да комбинират морската си ваканция със здравословен отдих.

Бон Тур


 
ПОПУЛЯРНИ ДЕСТИНАЦИИ: Къде искате да пътувате или почивате?
 
Доминикана
Индонезия
Малдиви