Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Шкорпиловци

Хотели в ШкорпиловциПочивка на море 2022 Шкорпиловци. Резервирайте изгодно своята лятна ваканция.

Черноморското селище Шкорпиловци се намира в Североизточна България във варненска област, само на 40 км от морската столица на България. В селото живеят около 760 души. Средната температура през лятото е + 25-32.

Шкорпиловци е кръстено на добре познати в цяла България изследователи и археолози - основатели на туризма в региона чешки братя Шкорпил (старото му име е Фъндъклии). Бреговата линия е без залив, мястото е едно от най-предпочитаните за практикуване на кайтсърф. Курортното селище се слави с най-дългата плажна ивица в България - 12 км. В непосредствена близост до курорта се намира атракционен парк "Хепи Ленд", тук ви очаква една приказна атмосфера и страхотна почивка както за деца, така и за всички възрастови групи. Природата в Шкорпиловци е уникална и разнообразна, съчетава комбинация между плаж, планина и минералните извори. Зад северната част на плажа се намира местност "Камчийски пясъци" - прекрасно място за разходки. В селото е базирана станция на БАН с впечатляващ мост с дължина триста метра. Недалеч има останки от 4 антични селища. За тези, които предпочитат да се разхождат из непокътнати места още по на север са и лонгозните гори.

Шкорпиловци е спокоен курорт, подходящ за хора, които търсят уединения отдих. Удивително съчетание от планина и море ще направи почивката ви незабравима.


Хънтърс Бийч
Виж повече
Вила Адриан
Виж повече
Джордаш
Виж повече