8 на сто повече турски туристи в България за първите шест месеца


18.08.2017

8 на сто повече турски туристи в България за първите шест месеца

Над 293,5 хил. турски граждани са посетили страната ни с цел туризъм за първите шест месеца на годината, което е ръст с 8 на сто в сравнение със същия период на миналата година.

Това стана ясно на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Мехмед Гюркайнак, генерален директор на Turkish Airlines за България. За периода януари - юни тази година на почивка и ваканция у нас са пътували близо 202 хил. турски граждани. Те са с над 10% повече спрямо първите 6 месеца на 2016 г.

Според данните визитите в България от Турция са близо 534 хил., което е ръст от 6 на сто спрямо същия период година по-рано, така за полугодието южната съседка е трети чуждестранен пазар за страната ни.

През миналата година турските граждани са осъществили общо над 1,3 млн. пътувания до България, от тях 565 хил. туристически, което е ръст от 8,9%. В същото време за първите 6 месеца на 2017 г. българите, които са пътували към Турция, са повече от 643 хил, което е 5,7% ръст спрямо същия период на миналата година. За цялата 2016 г. пътувалите български граждани към Турция са били над 1,2 млн. души.

Източник: в. в. Борба, Велико Търново


 
ПОПУЛЯРНИ ДЕСТИНАЦИИ: Къде искате да пътувате или почивате?
 
Доминикана
Египет
Турция
Тунис
Индонезия
Италия
Малдиви
Германия
Гърция
Испания
Франция
United Kingdom