Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети

Интерски Конгрес 2019 ще се проведе в Пампорово

14.09.2015
Българският курорт Пампорово спечели домакинство на изключително престижния световен Интерски конгрес.

Това е най-значимото и най-мащабно събитие в зимните спортове, след Олимпийските игри. През тази година конгресът е посред лято, тъй като се провежда в най-южния град на планетата – Ушуайа, Аржентина, където зимата е в разгара си.

Победата на Пампорово е изключително ценна, защото бе извоювана срещу непреодолими на пръв поглед конкуренти – актуалната зимна столица Сочи, Русия и световно-известния скиорски център Леви, Финландия. Това нарежда България сред малкото страни, домакини на този форум. Конгресът на Интерски в Пампорово ще бъде 21-ви за организацията, но едва първият на Балканите. Пампорово за пръв път пожела да стане домакин и за гордост на България успя да се пребори в една много сериозна конкуренция.

Преди провеждането на Интерски конгреса през 2019 г., в Пампорово ще се проведе и генерална асамблея на Интерски през 2017 г., като подготовка и одит на курорта от страните членки за по-голямото събитие две години след това. В периода до провеждането на конгреса, ежегодно Пампорово ще бъде одитирано от президиума на Интерски относно подготовката. Това е прекрасна възможност за презентиране на туризма в България, тъй като в президиума има представители на Австрия, Великобритания, САЩ, Швейцария и Швеция.

Източник: www.frognews.bg