Цветен уикенд в Амстердам с полет от Варна

или се обади на тел.:
052/ 989 329, 0885 601 029
 
Маршрут: Варна - Айндховен - Варна
 
Продължителност: 4 Дни / 3 Нощувки
 
Транспорт: Самолет
 
от 898лв.

 
Програма
Информация
Амстердам, наричан Холандската Венеция е разположен на 50 канала с над 500 моста.
Градът е комбинация от исторически забележителности, динамичен начин на живот и нечувана либералност. В началото на май градът има особено очарование. Това е времето, когато най-големите градини в света - Койкенхоф са в пълния си блясък.

Полетно разписание:
четвъртък 02 май 2019 Варна 11:25 Айндховен 13:25
неделя 05 май 2019 Айндховен 13:55 Варна 17:50

1 ден/ 02.05.2019 - Варна - Айндховен -Амстердам
Отпътуване от летище Варна в 11.25ч с авиокомпания „Уиз еър“;кацане в Айндховен в 13.25ч.
Трансфер летище-хотел.
Около 17.00ч - Пешеходна обиколка на Амстердам /продължителност на пешеходния тур около 3 часа/ Класическа обиколка на Амстердам, обхващаща най-важните забележителности на Амстердам: Централна гара, Старата църква (Квартала на червените фенери), Китайският квартал (Най-големият будистки храм в Европа), Новият пазар (Единствената запазена порта от Средновековието), Къщата на Рембранд (Бившият еврейски квартал), Общината, Синият мост над река Амстел, Площад Рембранд (Най-известната картина на Рембранд, направена със скулптури в човешки размер), Плаващият пазар за цветя (Най-големият в Холандия), Средновековното дворче "Бехайнхоф", Галерията на историческия музей, Площада „ Дам“ (Двореца Дам, Националният паметник).
Свободно време за вечеря. Нощувка в избрания хотел.

2 ден/03.05.2019 - Амстердам и градините Койкенхоф
Закуска. По желание - Целовневна екскурзия - с екскурзовод на български език до Койкенхоф - най-красивият пролетен парк в Холандия, който ще ви дари с незабравима разходка из обширните градини от уханни цветя. Посещението на парка се провежда със специален обществен транспорт, който пътува от Амстердам до летище Схипхол, а оттам с друг автобус до самия парк. По пътя се наблюдават удивителни цветни лехи от лалета, зюмбюли и нарциси. Продължителност на екскурзията около 6 часа.
Койкенхоф - най-мащабната цветна градина в света. Разположен между Амстердам и Хага, този парк отваря врати всяка пролет за период от около два месеца /средата на март - средата на май/, когато цъфтят множество нарциси, минзухари, зюмбюли, кукувиче грозде и разбира се – лалета! Всяка година 7 милиона грудки се засаждат на ръка, от които 4,5 млн. лалета в над 100 разновидности.В парка има и орхидеи, рози, лилии, гербери, хризантеми, люляк, азалии и над 250 000 растителни видове. Паркът се състои от най-разнообразни видове градини и градински стилове – английска градина, японска градина, натурална градина, историческа градина и т.н.
Следобед връщане към хотела - свободно време за разходка из Амстердам. Каналите на града са място, което не трябва да пропускате. Който желае, може да си избере от предлаганите разходки с корабче по река Амстел ... /приблизителна цена около 15-20,-евро/.

3 ден /04.05.2018 - Амстердам и Зансе Сханс.
Закуска. Свободен ден или по желание - полудневна екскурзия с екскурзовод на български език с влак до автентичния музей на открито „ Зансе Сханс“. Пътува се с обществен транспорт (около 20 минути). Това е мястото в Холандия, което многообразно показва холандския начин на живот през 17-18 век. Тук може да наблюдавате как се прави типичното холандско сабо – дървените обувки, които в миналото са се носели от холандците, работещи предимно на полето. Днес те са един от символите на Холандия. Ще наблюдавате и как се прави прочутият вкусен холандски кашкавал, и разбира се - ще видите много от известните мелници. Разходката из музея на открито включва посещение на мелница за производство на подправкии горчица, ателие за производство на типични холандски обувки (кломпен), мандра с магазин за кашкавал. Входът за всяка от мелниците е 4 евро. Отпътуване обратно заАмстердам.

4 ден / 05.05.2018 - Амстердам - Айдховен - Варна.
Закуска. Към обяд трансфер хотел –летище Айндховен . Полет от Летище Айндховен за Варна в 13.55ч -17.50ч.
 
ПОПУЛЯРНИ ДЕСТИНАЦИИ: Къде искате да пътувате или почивате?
 
Доминикана
Индонезия
Малдиви