Луксозна почивка в Рас Ал Хайма

Обединени Арабски Емирства
8 Дни / 7 Нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут
София - Дубай - Рас Ал Хайма - Дубай - София
от 1390 лв.
или се обади сега на телефон:
052/ 989 329, 0885 601 029
Програма
Хотели
Информация
Рас ал-Хайм е част от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Емирството е в северната част на ОАЕ, граничеща Оман е анклав на Мусандам . Обхваща площ от 1684кв. км. Столицата и дом на повечето жители също се нарича Рас ал-Хайм. Емирството е с население от 210 063 души. Разделен е на две основни части - старият Рас ал - Хайм и Nakheel, от двете страни на реката. Емирството се обслужва от международното летище Рас ал-Хайм . Рас ал-Хайм е местообитание на много хора в продължение на няколко хилядолетия и има много исторически и археологически обекти в цялото емирство, датиращи от различни периоди, включително останки от 3 хилядолетие пр.н.е. Рас ал-Хайм се превръща в нова туристическа дестинация. Рас ал-Хайм е дом на пет звездни хотели и курорти, включително Хилтън хотели, Rotana или Banyan Tree.През септември 2010 г. отваря врати първият воден парк Ice Land. Открит е да предлага възможност за отдих както на местните жители, така и за посетители.
В Рас ал Хайма няма петрол, но е най-богатото емирство на извори заради разположената на негова територия планина Хаджар. Именно водата е най-голямото му богатство, защото е превърната в пари като се бутилира и продава и в другите емирства. Рас ал Хайма не е назад и спрямо световната мода - спа туризма.Официален език е арабският, но навсякъде се използва английски. Гражданите на Рас ал Хайма и идващите туристи не са подложени на сух режим, както в останалите емирства. Алкохол се сервира навсякъде, а може да бъде закупен и от магазините. В Дубай е позволен само в ресторанти, дискотеки и барове, където има предимно чужденци, а в магазини не се продава. В Рас ал Хайма хората и бизнесът са освободени от всякакви данъци и такси. Освен това разполага и със свободна безмитна зона.

ПЪРВИ ДЕН / София - Дубай - Рас ал Хайма
Заминаване от летище София с директен полет на авиокомпания Fly Dubai или авиокомпания Wizz air до Дубай. Посрещане на летището в Дубай от представител на фирмата - партньор. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН / Рас ал Хайма
Закуска. Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии. Нощувка.

ОСМИ ДЕН / Рас ал Хайма - Дубай - София
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Дубай за обратен полет до България. Пристигане в София.