Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Кюстендил

Хотели в КюстендилКюстендил е очарователен град, заобиколен от планини в местност с прекрасна природа, което дава възможността за практикуване на всякакъв вид туризъм познавателен, еко и културен туризъм. Климатът е изключително подходящ за почивки през цялата година Лятото е топло и продължително, а зимите са кратки и меки. Благодарение на чистия въздух и благоприятният климат Кюстендил е подходящо място за лечение и профилактика на белодробни болести.

Различни легенди, обетни плочи и паметници свидетелстват за това, че минералната вода е изобиствала по тези земи преди повече от двадесет и пет века, което е причината за възникването на поселищен живот на територията на града и е гаранция за неговото благополучие и бъдеще. Присъствието на траките по тези земи датира от края на бронзовата епоха (втората половина на трето хилядолетие пр.н.е). Привлечени от лечебната вода, те основават селище. По-късно римляните превръщат града във важен търговски и балнеологичен център. Тогава градът е бил наречен Улпия Пауталия. Богатството на Кюстендил са неговите четиридесет минерални извора, от които извира лековита вода от преди повече от две хиляди години. Минералната вода лекува ставните заболявания (напр. Остеопороза, артрити), заболявания на периферната нервна система, на храносмилателния апарат, хронични отравяния с тежки метали и др.

Кюстендил е голям административен център и разполага с възможности за приятно прекарване на свободното време и развлекателни заведения. Друг начини да си прекарате добре в града е да отделите време за опознаване на историческите забележителности или да прекарате чудесни дни в опознаване на различни природни местности в околностите на града. Специално внимание заслужават: архитектурният и археологически резерват "Пауталия Велбъжд", античните терми и градският музей. Хотелите в Кюстендил предлагат на своите гости уютна обстановка, релакс и спокойствие.


Рамира
Виж повече