Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Стара Загора

Хотели в Стара ЗагораСтара Загора е пети по големина град в България. Населението му е над 150 хиляди жители. Градът е разположен на кръстопът и през него преминават международни транспортни коридори, които свързват севера с юга. Градът е важен регионален и културен център.

Стара Загора е един от най-древните градове в Европа, който предлага на своите посетители пътуване във времето. На територията на този малък град е съсредоточена историята на човешката цивилизация още от древността. Тук са се раждали и развивали цивилизации, водили са се славни битки. И до днес градът пази своята история и своите археологически находки и паметници. Тук са открити златни украшения и съкровища, които са доказателство за подема на тракийската култура. Античният форум Аугуста Траяна е един от най-стойностните паметници. Днес можете да видите запазени крепостни стени, изящни римски мозайки, античен театър от римско време.

Градът пази и спомените за славата на Първата и Втората българска държава. За тях свидетелстват множество крепости, църкви и манастири. Природата е дарила Стара Загора с изобилие от лечебни минерални извори. Разположени в близост до града само на 10-12 км. Благоприятният климат и характеристики на водата осигуряват възможността за посещаване на курорта във всички сезони. Хотелите с Стара Загора посрещат гости през цялата година. Водата е слабоминерализирана и има благоприятно действие при заболявания на опорно-двигателния тракт, периферната нервна система и сърдечни заболявания. Водата има лечебно въздействие и при пиене, като помага за лечението на стомашно-чревни, чернодробно-жлъчни, бъбречно-урологични заболявания.


Армира
Виж повече
Извор
Виж повече
Калиста
Виж повече