Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Бургас

Хотели в Бургас

Бургас е четвъртият по големина град в България. Разположен е в Югоизточна България, на брега на Бургаския залив. Поради благоприятното си геостратегическо местоположение и изградената инфраструктура, градът е основен транспортен и икономически център. В Бургас се намира най-голямото товарно пристанище в страната и най-голямата в Юго-източна Европа нефтена рафинерия. Наред с това, градът разполага със собствено международно летище, което е второто по натовареност в страната. Силно развити са транспортът, тежката и лека промишленост и не на последно място – туризмът.

Открити са доказателства за наличие на живот в региона, датиращи още от праисторическо време, a също така останки от тракийски селища. Счита се, че градът е наследник на римския град Деултум, а за богатото му историческо развитие свидетелстват още и много археологически находки от римската, византийската, гръцката и османската култура. В околностите на града се намира най-големият комплекс от крайморски езера. Това са Бургаско, Мандренско, Атанасовско и Поморийско Езеро, характеризиращи се с уникално биологично разнообразие. Тук любителите на силните усещания могат да практикуват водни спортове, парапланеризъм или скално катерене, а басейните с лечебна кал и луга в Атанасовското езеро са добре познати с лечебното си действие, както на жителите на града, така и на посетителите му. Гостите на морския град могат да разгледат музеите (исторически, археологически, природонаучен, етнографски), както и да посетят някое от представленията в драматичния театър, операта или концертната зала. Големият избор от хотели в Бургас ще задоволи разнообразните предпочитания на неговите гости.

Емблематични за Бургас са морската градина с казиното, от което се разкрива прелестта на целия Бургаски залив, а строеният преди близо 50 години мостик продължава и днес да е един от символите на града. Освен традиционно развитият летен ваканционен туризъм, в последните години голямо развитие се наблюдава и в културния и фестивален туризъм. Градът е домакин на много фестивали, сред които Международен Фолклорен фестивал, Флора Бургас, Фестивал на пясъчните фигури и др. Безспорно най-мащабното събитие, получило международно признание, това е фестивалът Spirit of Burgas, на чиято сцена намират изява много световноизвестни изпълнители.


Бургас
Виж повече
Мираж
Виж повече
Хотел България
Виж повече
Аква Бургас
Виж повече
Калифорния
Виж повече
Луксор
Виж повече
Плаза
Виж повече
Авеню
Виж повече
Форс
Виж повече