Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Пловдив

Хотели в ПловдивПловдив е вторият по големина и население български град, намиращ се на 150 км. от София и на 270 км. от Бургас. Още от древни времена това уникално кътче в плодородната Тракийска низина, разположено между Родопите и Стара планина, е притегателен център за различни етноси, живеещи в хармония от векове. Първите доказателства за заселване в района датират от преди 8000 години, поради което се смята, че Пловдив е най-старият град в Европа и нарежда града сред шестте най-древни градове в света. Въпреки, че през вековете Пловдив сменя многократно името си (Евмолпия, Филипополис, Пулпудева, Пълдин, Филибе, Пловдив), той съумява да запази значението си на средище на културата и търговията.

Пловдив се простира на двата бряга на най-голямата река в страната – Марица. Разположен сред шест сиенитни хълма, тук се преплитат по уникален начин история и съвремие. Редица археологически и културно-исторически обекти привличат интереса и удивлението на посетителите. Добре запазени са останките от първото праисторическо селище на т. нар. Трихълмие, Хисар капия (или Източната порта на вътрешната крепост на Трихълмието), Античният театър (който в момента е действаща сцена за изява на много творци), римският стадион, мозайките в подлез "Археологически" и мн. др.  Старият град на Пловдив, възроден от богати търговци през 19 век, удивлява и до днес със своя архитектурен колорит. Просторните възрожденски къщи, със своите прекрасни дърворезби и стенописи, приютяват множество музеи, галерии, ресторанти и работилници.

От край време Пловдив е дом на видни български творци, а на пловдивските сцени се представят многобройни концерти, театрални и оперни спектакли. Ежегодно се организират изложби и фестивали. По тази причина градът се определя за Българската Столица на Културата, и съвсем заслужено е избран и за Европейска Столица на Културата за 2019. Многоликата същност на Пловдив се допълва от многобройни хотели, магазини, заведения и ресторанти, а любителите на нощния живот могат да посетят казината и нощните клубове, намиращи се в централната част на града.


Stay Hotel
Виж повече
Алафрангите
Виж повече
Брайт Хаус
Виж повече
Дафи
Виж повече
Норис
Виж повече
Родопи
Виж повече