Български
Избери език
close
Български
English
Русский
Дестинации
Почивки
Екскурзии
Празници
Хотели в България
Самолетни билети
Търсене

Елените

Хотели в ЕленитеПочивка на море 2022 Елените. Резервирайте изгодно своята лятна ваканция.

На южен склон в най-източната част на Стара Планина се намира красивият ваканционен комплекс от затворен тип - Елените. От тук се приема,че води началото си Южното българско черноморие.

Елените е млад курорт, чието застрояване започва едва през 1985 година. Разположен в живописен залив, сред красива растителност, комплексът представлява модерен мини курорт, който предлага  спокойствие и лукс на своите посетители. Гостите могат да се наслаждават на лятната си почивка сред прохладна зеленина и чист въздух. Планината служи като естествена преграда и пази залива от северните ветрове. Характерно за климата в района е броят на слънчевите дни- между 240 и 260 годишно.

Курортът е с изцяло южно изложение, има собствена широка плажна ивица с фин златист пясък, морската вода е кристално чиста, а дъното плавно се спуска в морето. Това живописно място представлява естествена ривиера. Намира се в непосредствена близост до най-големия черноморски курорт Слънчев бряг и само на 40 км разстояние от международното летище и пристанище в Бургас. Многобройните атракции и забавления за малки и големи, спорт на открито, водни спортове, мини аквапарк и мини увеселителен парк, правят комплекса изключително подходящ за туристи от всички възрастови групи както и за семейства с деца. В свободното си време туристите могат да посетят най-източната точка на България, а именно нос Емине или единственият на територията на страната полуостров Несебър, който е и един от най-древните градове в Европа.

Комплексът се състои както от хотели, така и от малки семейни вили. Предлага различни опции на настаняване, включително и ол инклузив. На разположение на гостите са множество барове и ресторанти. Перлата в колекцията на Елените е бутиковият хотел Royal Castle с уникалното си обзавеждане, пет звездно обслужване и спа център.


Роял Касъл
Виж повече
Вили Елените
Виж повече
Роял Бей
Виж повече
Роял Парк
Виж повече
Андалусия Бийч
Виж повече
Атриум Бийч
Виж повече