Великобритания е любимата дестинация на българите за Коледа

23.12.2019
Най-посещаваните държави от българите по време на коледно-новогодишните празници са Великобритания и Германия.

А на трето място са Италия и Испания. Веднага след това челната петица се допълва от Австрия и Франция, показва анализ на онлайн туристическата агенция eSky.

Периодът, който компанията анализира е между 20 и 31 декември  (заминаване) и връщане между 26 декември и 5 януари. Разглеждайки ги по градове, безспорният фаворит с над 17% закупени самолетни билети, от общия брой, е Лондон, със средна цена от 79 евро. Всяка година градът е предпочитан от гражданите на България, заради многото българи, които живеят там и техните близки, които пътуват, за да посрещнат заедно празниците.

Вторият най-посещаван град определено е изненада – става дума за Виена, която за същия период през 2018 година е била на 13-то място. Обяснението е просто – нискобюджетна авиокомпания, която стартира полети от България, доведе до конкуренция и изгодни цени.

Третото място е за Франкфурт, следван от Меминген, Милано, Берлин, Париж, Барселона, Брюксел и Мадрид. За празниците по обратното направление – от чужбина към България са най-много закупените билети от Германия (18.6%), Италия (16%),  Великобритания  (15.9%), Испания (10.9%) и Холандия (7.3%).

Източник: www.economic.bg