Нова година във Виена с полет от Варна

или се обади на тел.:
052/ 989 329, 0885 601 029
 
Маршрут: Варна - Виена - Варна
 
Продължителност: 5 Дни / 4 Нощувки
 
Транспорт: Самолет
 
от 1094лв.

 
Програма
Информация
Виена е приказно красива по време на Коледните И Новогодишни празници.
Светлините и богатата украса, ароматът на греяно вино, ябълков щрудел с канела, цветните базари омайват всеки посетител. Новогодишната нощ във Виена е уникално преживяване. На 31 Декември, старият град се превръща в голяма парти зона. От 14 часа следобед на 31 декември до 2 часа на сутринта на 1 януари в центъра, на площада на Кметството и Пратера може да се насладите на много гастрономически изкушения, шоу програми, валсове, оперети, рок, поп музика, известни дисководещи и музикални хитове. В района на Грабен известни танцови школи представят виенски валсове и превъщат Грабен в бална зала на открито. В полунощ има внушителна заря пред Кметството и Пратера. Традиционният концерт на Виенската фирхармония се излъчва на 1 януари сутринта на голям екран пред Кметството.

Информация за полета:
29 декември Варна 13:55 Виена 14:45
01 януари Виена 15:15 Варна 18:05

Първи ден - 29 декември
Излитане от Варна в 13:55 часа и пристигане във Виена в 14:45. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Време за вечеря в типичните виенски бирарии и вечерна разходка сред коледните базари - неповторимо осветяващи дворците на града.

Втори ден - 30 декември
Закуска. Възможност за пешеходен тур из центъра на Виена - Операта: една от най красивите опери в света. Всяка година се провеждат около 300 изпълнения; двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалище на кмета, и на градския съвет; катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. Нощувка. Следобед – възможност самостоятелно за разглеждане на двореца Белведере /горен и долен Белведере – с известната картина на Климт „Целувката“/.
Пешеходна обиколка на центъра на Виена с професионален гид на български език /около 2-3часа/ доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека.

Трети ден - 31 декември
Закуска. Възможност за посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Сиси , разглеждане на парка; по желание – посещение /срещу входна такса/ на зоологическата градина. Една от най-старите в света и единствена барокова зоологическа градина
Вечерта-посрещане на Нова Година. Новата Година може да празнувате по много различни начини.
Вечеря в някоя от атрактивните местни бирарии или по-изискан ресторант, за по-претенциозните – бална вечер в Хофбург или Виенската опера. За да усетите истинския дух на Виена-след вечеря излезте на площада пред Кметството, където има изградена сцена и виенчани традиционно излизат да се поздравят с Новата Година.

Четвърти ден - 01 януари
Свободно време до обяд. Освобождаване на хотела в 12.00 и трансфер за летище. Полет за Варна в 15.15.

  • Програмата е примерна и е възможно да претърпи промяна в реда на провеждането.
 
ПОПУЛЯРНИ ДЕСТИНАЦИИ: Къде искате да пътувате или почивате?
 
Доминикана
Индонезия
Малдиви