Нова Година в Сърбия, Топола, хотел OPLENAC 2*+

или се обади на тел.:
052/ 989 329, 0885 601 029
 
Маршрут: Пловдив-София-Ниш-Топола-Белград*-Пирот-София-Пловдив
 
Продължителност: 3 Дни / 2 Нощувки
 
Транспорт: Автобус
 
Дати на отпътуване: 30.12.2018 г.

 
от 398лв.

 
Програма
Хотели
Информация
Хотел „Oplenac” 2*+, Тополо
Хотел Опленац е малък реновиран хотел в аристократичен стил, разположен в сърцето на регион Шумадия, на хълма Опленац, в градчето Топола. Регионът е изключително богат с история, известен е най-вече и с лозарството и производството на известни марки сръбски вина.
Градчето се намира на 76 км южно от Белград и на 40 км от Крагуевац. Най-близък град е Ягодина, където има търговски център, музей на восъчните фигури и исторически музей, наподобяващ музеят на Ататюрк в Турция.
Хотелът разполага със 100 легла, разпределени в модерно обзаведени единични, двойни и тройни стаи. Всяка стая разполага със собствен климатик, телевизор, баня със душ и тоалетна, високоскоростен безжичен интернет.
Към хотелът работи и ресторант, който е изцяло реновиран с капацитет от 180 места. Има малък СПА център на разположение на гостите, както и оборудвани конферентна зала и зала за тийм билдинг събития. Хотелът разполага и със собствена винарна, в която се провеждат дегустации на местни вина от най-висок клас, способни да задоволят и най-изисканият вкус на любителите на напитката.
Хотелът е част от дворцовият комплекс на кралската фамилия Караджорджевич, като архитект на целият комплекс е крал Петър I.

1-ви ден.
Отпътуване от Пловдив в 6:00 ч. и от София в 8:00 ч. за Сърбия.
Около обяд пристигане в Ниш. Кратък престой и разглеждане на основните забележителности: римското селище Медиана - останки от римски дворец от IV в. на император Константин. Разкопките разкриват мозайки, форум и гигантски склад за зърно. Разглеждане на Челе Кула – паметник съхраняващ черепите на убити сръбски войници в битката при Чегар от 1809 г. за освобождението на Сърбия от турско робство. Войводата Стефан Синделич в отчаянието си да отблъсне турската войска, взривява барутните складове, като убива себе си и голям брой турски войници. Сърбите определят Челе Кула като на важен паметник на националната гордост.
Отпътуване за гр.Топола. Привечер – пристигане и настаняване в хотел OPLENAC 2*+. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града или посещение на СПА центъра на хотела.
Вечерта - Гала вечеря с богато меню и неограничен алкохол, жива музика и програма.

2-ри ден.
Закуска.
По желание – екскурзия до Белград (при мин. 20 човека). По време на екскурзията ще имате възможност да разгледате представителните сгради на града, Нови Белград, църквата „Св. Сава”, Народната библиотека, площад „Теразие”, площада на Републиката, Националния театър, Националния музей, разходка по пешеходната улица „Княз Михаил” и посещение на крепостта „Калемегдан”, издигаща се при вливането на река Сава в Дунав. Ще имате възможност за разходка по атрактивната улица „Скадарлия” (Белградския Монмартър).
След обяд връщане в хотела. Свободно време. Възможност за дегустация на вина от винарната на хотела (по желание – срещу допълнително заплащане).
Вечерта – Празнична Новогодишна вечеря с богато меню, неограничен алкохол и празнична програма.

3-ти ден.
Късна закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на мавзолея на кралската фамилия Караджорджевич (вкл. в цената) и църквата Св. Георги. Църквата Свети Георги e православна църква, разположена на хълма Опленац, уникален културно-исторически паметник. Петкуполната църква от бял мрамор е изградена от 1910 до 1930 година като мавзолей на династията Караджорджевичи. Стените ѝ са украсени с мозайки, съставени от повече от 15000 камъчета, изобразяващи библейски сцени копирани от фреските на повече от 70 сръбски манастира.
Отпътуване за България. По пътя възможност за посещение на Пирот: разглеждане на Старата крепост Калето, датираща от 14 в (отвън). Нарича се още Момчилград, тъй като по време на изграждането му, Пирот е бил част от българските земи. Разходка из центъра на града. Вечерта пристигане в София и Пловдив.
 
ПОПУЛЯРНИ ДЕСТИНАЦИИ: Къде искате да пътувате или почивате?
 
Доминикана
Индонезия
Малдиви